POP-UP gallery

nederlands · français · english

Art Gallery - Charlotte van Lorreinen

 

Kunstgalerij "Charlotte van Lorreinen" richt zich hoofdzakelijk op hedendaagse kunst in al haar vormen: schilderijen, beeldhouwwerken en hybride voorwerpen. Het kunstmedium kan allerlei vormen aannemen, gaande van klassieke materialen zoals olieschilderijen, pastels, houten en metalen beeldhouwwerken en glas, tot levende materialen, industriële voorwerpen en composietmaterialen.

Vooral professionele kunstenaars uit Vlaams-Brabant, Brussel, Waals-Brabant en natuurlijk uit Tervuren kunnen hier terecht.. Kritisch daarbij is het juiste evenwicht te vinden tussen creativiteit en technisch kunnen. De uitvoering is even belangrijk als de onderliggende techniek.

Als galerijhouder gaat onze voorkeur naar thematische tentoonstellingen. Deze thema's hebben zowel betrekking op hedendaagse feiten als levensbeschouwelijke problematieken.

De galerij is ondergebracht in een pand daterend van 1901 met een doorlopende tijdelijke tentoonstellingsruimte bestaande uit 3 afzonderlijke zalen van 120 m² met 50 meter ophangmuur. Er is tevens een permanente tentoonstellingsruimte van 73m² met 15 meter ophangmuur.

Het pand is gevestigd in het historische centrum van Tervuren.